2012. november 25., vasárnap

Goji bogyó-100 g - Jelenlegi ára: 1 150 Ft

Hogy miért olyan kiváló ez a kis apró termés? Több országban szuper élelmiszerként is emlegetik, és hogy miért, azt a következő ismertető be is fogja bizonyítani! Mindenképpen olvasd el, ha fontos az egészséged, de nem akarsz mindenféle vitaminkészítményt több ezer forintért beszedni! És ne felejtsd, most különösen fontos gondoskodnunk immunrendszerünk megerősítéséről, hiszen előttünk áll a hosszú, hideg téli időszak!
Amit mindenféleképpen tudni kell a GOJI BOGYÓRÓL!!!!:
19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetetlen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő élelmiszerben és rákellenes hatású. A szeléniumot és a germániumot és számos klinikai vizsgálatban, köztük rákbetegek gyógyításában is alkalmazták: a kemoterápiában részesülő rákbetegek esetén májvédő hatással bír. A távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem, ami azt jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban, szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha Goji bogyót fogyasztanak.
A gyümölcs több fehérjét tartalmaz (13%), mint a teljes kiőrlésű gabona, több C-vitamint, mint a narancs!!!!!
Az antioxidáns karotinoidok egész tárházát tartalmazza, beleértve a béta-karotint is (s jobb forrása annak, mint a sárgarépa! ), és a zeaxantint, ami a szemet védi. Minden élelmiszernél több karotinoidot tartalmaz.
Valamennyi B-vitamin megtalálható benne, amelyek nélkülözhetetlenek a táplálék energiává alakításához.
E-vitamint is tartalmaz, ami ritkán fordul elő gyümölcsökben, csak gabonában és magvakban.
Béta-szitoszterolt, egy gyulladásgátlót is tartalmaz, amely szintén csökkenti a vér koleszterin szintjét és amelyet szexuális impotencia és prosztata megnagyobbodás kezelésére is használnak.
Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, melyek szükségesek a szervezet hormon termeléséhez, és az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez.
Ciperont is tarlamaz, s ez a szeszkviterpén előnyösen hat a szívre és a vérnyomásra, és kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat. A méhnyakrák kezelésére is használják.
Szolavetivont tartalmaz, amely erőteljes gomba-ölő és baktérium-ölő vegyület.
Fizalint tartalmaz, amely hatásos a leukémia főbb típusainak kezelésében. Bebizonyították erről a vegyületről, hogy növeli a lép természetes "killer-sejt" aktivitását, a normál és a tumoros egérben, és rák-ellenes hatása széles spektrumú. A hepatitisz B kezelésében is használják.
Betaint tartalmaz, amely a máj kolin termelésében tölt be szerepet, s amely vegyület jótékonyan hat idegesség esetén, javítja a memóriát, gyorsítja az izom-növekedést és védi a májat is. A betain metil csoportjai révén a szervezet enrgia folyamataiban is részt vesz, segít csökkenteni a homocisztein szintet, amely a szív-betegségek elsődleges rizikó faktora. DNS védő hatása is ismert.
A Goji bogyó gazdag C-vitamin forrás, 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz súly-arányosan, mint a narancs, és többet, mint bármilyen más gyümölcs. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1, B2, B6 és E vitamint, melyek köztudottan anti-oxidánsok. A Goji gyümölcse az az élelmiszer, amely az ORAC-skálán a legmagasabb, 3472 egységnyi, antioxidáns hatással rendelkezik.
Tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyó többféle ráksejtet is elpusztít. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a ráksejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a Goji bogyót hatására. Egy Mongóliában végzett tanulmány azt mutatta, hogy a Goji bogyót fogyasztó betegeknek jelentősen megnőtt a lymfocita aktivitása, és vérük „ megfiatalodott".
A Lycium Barbarum (a Goji latin neve) számos legendás egészségnövelő hatását tudományos tanulmányok erősítik meg. Ezek a:
-immunválaszt fokozó hatás
-kimerültség ellenes hatás
-súlycsökkenés
-szabadgyök-gátlás
A neten érdemes még utánaolvasni, mert nagyon sok minden egyéb pozitív hatásról is szólnak cikkek, csak itt nem lenne elég hely mindezt felsorolni..... . Mindenféleképpen érdemes kipróbálni ezt a csodagyümölcsöt, hiszen egyedül vele pótolhatjuk szervezetünk számára az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst!
Tipp: érdemes joghurtba keverve vagy tejjel vagy más gyümölcsökkel összeturmixolva fogyasztani, süteményekbe is kiválóan alkalmazható, akár helyettesíthetjük vele pl. a mazsolát! Megjegyzem, és csak úgy magában szoktam eszegetni: ) Naponta érdemes 10-30 g-ot elfogyasztani belőle!


Jelenlegi ára: 1 150 Ft

Az aukció vége: 2012-12-01 13:41
. Goji bogyó-100 g - Jelenlegi ára: 1 150 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése